четвер, 10 травня 2012 р.

Коли приходить натхнення... Випуск №3

Вже справжня весна за вікном. Все таке кольорове та гарне. А ще не так давно в березні було холодно і душа так прагнула тепла і квітів. І дуже несподівано подарували нам таку маленьку весну в конверті наші милі дівчатка з Одеси. А Дашенька знову вразила мене своїми плетеними гачком виробами. Ось так і до мене в руки потрапив гачок.

Квітковий шалик. Ідея сплести шалик виникла одразу, бо для початківця це спрацьовує на рівні підсвідомості мабуть. Для того щоб довго не чекати на результат (а я дуже не терпляча), вирішила плести його для донечки і гачком.


Для шалика я вибрала котонову дуже м"яку пряжу слабкого кручення молочно-білого кольору. Яка ще має властивість тягнутись і нагадує стрейчову тканину. Таку нитку абсолютно комфортно переносить будь-яка людина, навіть з дуже чутливою шкірою, тому сміливо можна рекомендувати її для в"язанння для самих маленьких і алергікам. Схему шалика придумала на ходу, комбінувала повітряні петлі з петлями з накидом та з подвійним накидом, трошки пофантазувала з боковинами, щоб вони не втратили можливості тягнутись, та з кінцівками. Вийшло надати їм вигляду мережива. А для декорування я використала різних кольорів та фактур нитки, щоб було веселіше. І нагачкувала пару-трійку весняних квіточок.  Не запланованим чином кольори квіточок співпали з кольорами Нюткіної парасольки. Тепер має доня веселий комплектик)


Маленька дівчинка дуже зраділа обновочці! І кожного разу, як вбирає шалик, нагадує всім, що то мама їй зробила. Що ще треба для щастя великої дівчинки?! Лише би маленька була завжди щаслива!
Ось така моя МУЗА!!!

6 коментарів:

  1. Нічо собі. кльовенько :)
    Анюта така вже велика! І ше здається волосся у неї стало світлішим? чи я помиляюсь, хм

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую)))))))))))
      Ага, ростем)))))Волоссячко виросло, але воно в неї цікавого кольору, важко сказати чи стало світлішим)))Але світліше за мамине 100%

      п.с. Аня, а я щось не можу твій блог коментувати(((якась трабла, глянь пліз)))

      Видалити
  2. шалик СУПЕР модний!!! люблю сама гачкувати, але якось ну терпіння не вистачає шось більше спробувати.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Головне, що Нютці подобається, а то в неї період то хочу, а то ні)))) А з терпінням то правда, я за дві гачкувала( 5 год і 3год, а квітки по 15хв на кожну на протязі 3 днів)))))Для доні все швидко робиться, тому Кумася давай гачкуй для Доріка поки розмір ще не великий))))))

      Видалити
  3. Ну Свєтік ти майстриня! Шалик вийшов чудовим, маленькій бешкетниці дуже пасує :-)

    ВідповістиВидалити
  4. Яка неймовірна краса!! Такий легкий, весняний і дівочий шалик вийшов! Не можу повірити, що це твоя перша робота гачком!

    Анютік зовсім подорослішала вже і стала справжнісінькою леді. Як я скучила за вашими дописами та фото! Ух!
    Цілую-люблю!

    ВідповістиВидалити