середу, 13 квітня 2011 р.

Фарерські острови. Програмісти.

Всі ми рано чи пізно маємо справу з пошуком роботи. Переглядаючи різні оголошенні і пропозиції, можна часто зустріти такі фрази: "Modern comfortable office equiped", "good working conditions", "Comfortable office in the center of **** with excellent office facilities", "Good working conditions in a modern and comfortable office" і т.д. І тому я хочу розповісти вам про фарерський варіант офіса для програмістів.

Кухня. Щоб не навіювати сумні думки про роботу, почну розповідь з кухні) Кухня велика і простора, а в холодильнику завжди багато продуктів. Годують тут і зранку і в обід(за це з зарплати знімають 50 крон в день). А ще по четвергах, через 1.5 години після обіду, є так званий "cake alarm" - це коли компанія для працівників привозить тортики(або ще щось солодке). І тут є одна чудова традиція: коли хтось виставляє солодке з якогось приводу, то зранку на столі стоїть прапор))




Відпочинок. Щоб ще не одразу переходити до робочих місць, пропоную вам глянути на чудове масажне крісло. Коли ви втомились працювати, ви можете прийти і чудово відпочити.


Декорації. Я вже згадував про високий рівень місцевого патріотизму. Тут в офісі висить дуже багато картин місцевих художників, які важко віднести до якогось конкретно стилю чи напрямку. Ось кілька таких картин.



Open Space. Офіс тут розділений на дві частини. В одній половині організований open space, який відрізняється від українського open space в кращу сторону.



Кабінети. В середньому в одному кабінеті сидять троє людей. А ось приблизний кабінет на трьох людей.


Соцільні стосунки. Всі ми звикли, що босс(менеджер, директор...) має окремий кабінет. А ось як виглядає робоче місце президента компанії. Якщо ви не зразу помітили, то підкажу, що в нього шкіряне крісло.


Кондиціонери. Думаю всім знайома ця тема, коли влітку на вулиці жарко, а ви не можете включити охолодження на повну потужність, тому що обов'язково буде на когось дути. Хоча в деяких офісах вже появились трохи сучасніші кондиціонери, які є вмонтованими в стелю. Але і це не вирішило цю проблему повністю. А ось як це просто робиться, якщо трошки подумати про людей - всього-навсього поставити таку заглушку і все холодне повітря буде розсіюватись по стелі. А всі, хто хоч трошки знає фізику, можуть сказати, що холодне повітря опускається, а тепле - піднімається.


Клімат-контроль. Саме так, місцями тут є така модна штука, де можна виставити температуру, вологість та інші параметри і насолоджуватись))


Робоче місце. Перше, про що варто згадати - це столи. Основна їхня фішка в тому, що ви можете регулювати висоту стола двома кнопочками. Коли попа стомилась сидіти, можна попраювати стоячи. Інша крута штука - це монітори по 23 дюйми, причому більшість працівників має два монітора. І хоча в мене був тільки один, але я можу сказати, що за таким монітором кайфово працювати.



Інші корисні речі. А ще, майже всі працівники мають мобільні телефони з оплаченим зв'язком від компанії. Також варто згадати, що компанія на 100 програмістів має в своєму розпорядженні близько 10 автомобілів, які працівники можуть використовувати для своїх потреб.


P.S. Ну як, появилось бажання працювати в такому офісі? :-)