вівторок, 8 березня 2011 р.

" ПоласуємО?! ": Струдель (штрудель) по-святковому

Новий експеремент. Вирішила трошки урізноманітніти наш блог - починаю нову рубрику "ПоласуємО", в якій я буду вчитись готувати нові страви і ділитись секретами улюблених. Ух, страшенно цікаво чи щось в мене з цього вийде... Ну, вперед!!!

Люблю готувати смачні страви, головне щоб рецепт був перевірений часом і продегустований не раз. Тоді можна сміливо купувати всі інгридєнти і приступати до приготування. Ось, один з моїх улюблених рецептів приготування струделя. Головне швидко, смачно і корисно.

Нам знадобиться:
Тісто: 1 яйце, 2 столові ложки цукру, 50гр масла, 1 столова ложка сонячникової олії, 1 столова ложку жирної сметани, 1 столова ложка молока, 0,5 чайної ложки соди, 8 столові ложки борошна. Або 500гр магазинного готового тіста.
Начинка: 3 яблука, 400гр вишні, 150-200гр горіхів, 4 столові ложки цукру, кориця/ванілін за смаком + оливкова олія для змазки тіста та форми для випікання, цукрова пудра, вершкове морозиво

Приготування:
Масло розтопити і дати вистигнути. Сметану змішати з молоком і содою. Яйце взбити з цукрум, додати сметану з молоком та содою, олію і топлене масло. Все добре розмішати і поступово додавати борошно, щоб тісто не вийшло занадто туге. Повинно вийти пружнє, але незанадто туге, не липнуче до рук тісто. Тісто розкатати на посипаному борошном столі як можна тонше - в ідеалі товщина тіста має бути 1мм.



Вимити та порізати яблука дольками, перетерти горіхи, приготувати вишні. Тісто помастити олією та викласти спочатку яблука, присипати їх цукром та горіхами, зверху покласти вишні і знову посипати цукром.






Тісто з начинокю обережно скрутити в рулет (дірок не повинно бути!) і гарно загорнути краї.







Викласти рулет на застелену пергаментом форму (всі ці дії необхідно виконати швидко, щоб тісто не розлізлося). Проштрикнути струдель зубочисткою, щоб під час випікання тісто не лопнуло.







Поставити форму у духовку і випікати годину при температурі 180. Через 5хв змастити струдель жовтком і випікати далі.








Готовий струдель посипати цукровою пудрою. Подавати теплим з вершковим морозивом та гарним настроєм.





Смачного!!!


Зі святом весни...

Милі дівчатка, зі святом весни Вас!!!
Щиро бажаю Вам бескінечної гармонії, затишку, любові, радості, щастя!!! Посмішок океан і сонячного настрою!!!


P.S.
You are The BEST!!!