середа, 23 березня 2011 р.

" Поласуємо?! ": Бабусені сирники

Запорукою гарного настрою на весь день є смачний сніданок з ранку. Таким правилом завжди керувалась моя бабуся і вона мала рацію.

Переважно люблю швидкі сніданки. Але коли є час і бажання, то ні за яких умов не відмовлюсь від свіженьких сирників, які я просто обожнюю ще з дитинства. А коли шлунок ситий, про який поганий настрій може йти мова?!


Нам знадобиться:
500гр свіжого сиру, 2-3 яйця, 2-3 столові ложки борошна, 0,5 чайної ложки соди, 1/4 чайної ложки солі, 1-2столові ложки цукру, сухофрукти/ванілін за смаком







Приготування:

Викласти сир в миску. Яйця взбити з цукром, додати соду. Все добре розмішати, поступово ввести борошно і сіль. Отримана сирна маса має бути в міру густою.








Приготувати дощечку посипану борошном, щоб було зручно формувати сирні кульки.







Вологими руками сформувати кульки і розплющити їх (товщина приблизно 1см на око).








Обваляти сирники в борошні, викласти на розігріту з олією сковорідку та смажити на середньому вогні з двух сторін до золотистої скоринки. Подавати теплими із сметаною або варенням.




Смачного!!!