четвер, 15 вересня 2011 р.

Проект "365" - Наші будні: тиждень №32, №33, №34 та №35

Ось і осінь настала, швидко ж літо пролетіло. Але тепер набагато приємніші згадувати про теплі та незабутні літні дні. Отож, мій борг за серпень, ну і дууууже багато нас))))


Прогулянка містом. Вже за гарним звичаєм, субота в нас сімейний день і ми вже давненько не гуляли нашим гарним містом. Тому ми вирішили швидко виправити ситуацію. Трохи причипурившись, доня вбрала нову суконку, мама спідничку, а татко штани, ми пішли гуляти))) 



До вас приїхала Бабуся. Якщо ми не їдемо до бабусь, то вони все приїдуть до нас. Були раді приїзду бабусі зі Стрия. Згодом мої батьки теж приєднались до нашої веселої компанії і ми гарно відпочили за містом.


Пікнік або татко у відпустці. Ми так давно мріяли та чекали, щоб наш татко відпочив від роботи і присвятив весь свій час і себе тільки нам. І це сталось, два тижні він тільки наш!!! Відсвяткувати початок відпустки ми вирішили пікніком в Раковці. Довго матраснічали , було файно. А ще Татко пройшов одне коло джерелом, а я десь 20-25, доня помочила руці. Частіше треба так!!!


Зустріч континентів. Хто ще не здогадався?! Правильно, нашу українські австралійці приїхали до рідної домівки погостювати трошки і провідати родичів, друзів. Дуже раді, що і наша родина була в тому списку. Юльчик, дякуємо за сувеніри і просто за гарний настрій, подарований нам під час зустрічі. Наступний раз на каву йдемо в Австралії?!  8-)


Кавун. Розпочали сезон))) Як я люблю цю ягідку. 


Культпохід. В галереї "Зелена канапа" відбулась виставка Є. Гапчинської. Ми не могли пропустити  такий культурний захід, бо давно є прихильниками її творчості. Милі, кумедні дітки-ангелики дуже сподобались і нашому кумеднятку. Анютка сміялась і показувала пальчиком виключно на карапузів, які дуже схожі на неї)))))


Східниця FlyQuest. Їхали в машині, слухали радіо і почули про ФлайКвест в Східниці. Ну і хто би не захотів маючи час і машину, поїхати подивитись як запускають повітряні кулі?! Дорога виявилась маленьким випробуванням, бо доня ще так далеко не подорожувала, але справились ми не погано. А от дорога в Бориславі могла би бути краще, просто суцільна яма, а не дорога. Але поїздка того вартувала. В-перше у житті кожен з нас спостерігав за запуском та польотом величезних повітряних куль. Було так гарно, коли небо розфарбувалось такими яскравими кулями, ми були в захваті ВСІ!!!  п.с. треба буде колись спробувати політати))) Друзі, а ви літали на повітряній кулі?


1 місяць. В моєї майбутньої похреснички перша вагома датка. Завітали в гості привітати малесеньку принцеску. Знайомтесь друзі, наша чарівна перлинка Доротея.


Хрестини. Ось і настав день великої події в житті Доротейки і в моєму теж.  Для мене це дуже відповідальна,  хвилююча і водночас приємна місія Хресної мами. Буду старатись виконувати її достойно! І день був такий сонячний, теплий і дуууууууууууже радісний, а святкування затишне і дружнє. Цей день я буду пам'ятати довго, мабуть все життя)))))))


Розгірче. Давно планували вибратись на пару днів на природу в наші чарівні Карпати. Планували в Яремче, але для Анютки це далека подорож машиною, а саме подорож в автолюльці. Доня просто так довго не висидить, тому відклали такі подорожі до появи автокрісла. Наш вибір зупинився на с. Розгірче. Там і гори поруч, і озера, і чисте повітря, гарна база, що ще треба для гарного відпочинку?!


Вогнище. Нема нічого краще на природі ніж вечірні посиденьки біля вогнища, запах шашлика і звук потріскуючих дров та обіймів найрідніших людей. В такі моменти так і хочеться сказати: "І нехай весь світ зачекає!"...


Матрасники. Відпочивалося всім на славу, особливо тим персонкам, які мали свій персональний басейн. п.с. Вітуся дуже дякуємо за мега корисний подаруночок, з нас чоколяда 8-)


Скельний монастир. На околиці села розташований скельний монастир, перші згадки про який відносяться до другої половини XV ст. Знаючи про це, ми залюбки вирушили туди. Про туристичну доріжку ми не знали, тому пішли за власним маршрутом, який забрав трохи сил, бо нагадував притчу: "Якщо гора не йде до Магомета, то Магомет  піде до неї". От і ми йшли самою крутою стежкою в гору, але сил стало і ми швидко дійшли. Доні було найзручніше, бо вона подорожувала в рюкзачку. Саме побачене нас вразило. Особливо захопила верхня частина монастиря, де розмістилась вибита в скелі двопільна церква. Весь скельний масив знаходиться в глибині лісу і підхід до нього вкритий зеленим і таким м'якеньким мохом, що складається враження, що то килими. Хто ще не був там, радимо відвідати, дуже гарно.(фото монастиря)
 

В дорогу.  Час вирушати додому...


Релакс по-Стрийськи. Але перед тим, як вернутись  до Львова, ми вирішили трошки погостювати в Стрию. Коли так багато няньок, мама з татком можуть справді відпочити трошки. Ми довго не думали і  втікли на прогулянку річкою Стрий, а Анютка теж не сумувала.


Зайчик-побігайчик.  Багато казок ми вже знаємо, де одною з дійових осіб є зайчик. Ось  і прийшов час познайомитись наживо з домашнім зайчиком. Донечка спершу посміялась, потім погладила, потягала за вуха, а потім побавилась ним як м'ячиком і це вже більше нагадувало мультик "Ну, погоди")))


Вдома.  Відпочивши від шуму доріг та міського пилу, скучили за затишними вуличками Львова, де в повітрі вітає європейський дух і запах смачної кави. Гуляли площею, доні це подобається, підростає справжня львівська паняночка.


Побажання-привітання.  Лишається трошки більше місяця до великої події нашої маленької зозульки. І я вже написала цілий список  тих речей, які ми з чоловіком мусимо встигнути приготувати, щоб подарувати гарне свято нашому сонечку. І один з пунктів, це був автограф від самої Гапчинської. Я вже писала, що давно є шанувальницею її творчості,  а два роки тому, чоловік подарував мені на 8 березня дві чудові книжки, де намальовані її картини. Ще під час вагітності, я частенько переглядала ці малюнки. Тому вирішила, що отримати доні такий подаруночок на рочок і взагалі на майбутнє буде дуже приємно. Попередньо ми дізнались, коли Євгенія буде забирати картини, щоб прийти за омріяним автографом. Але зустріли нас закриті двері, засмутились ми з донею і навіть вже не сподівались на успіх. Вирішили заглушити гіркоту невдачі прогулянкою містом і тут на зустріч нам сама пані Гапчинська. І я зрозуміла, що то таки доля. Ми мило побесідували, отримали такий бажаний нами автограф, а на додачу дуже гарне привітання-побажання на майбутнє. Євгенія справді дуже щира і приємна людина, така ж як герої її картин.  Приємно думати про майбутнє, а саме про то , як ми з дорослою донечкою будемо згадувати  цю милу історію.


Репетиція. 11 місяців нашій красунечці. Ми самостійно стоїмо, ходимо за ручки, мавпуємо все, що можна повторити за мамою, самостійно їмо ручками, маємо власну сумку і ніжно обнімаємось та стидаємось при зустрічі. Дорослішаємо на очах)))


Бац. Не буває бочки меда без ложки дьогтю. Після гарної відпустки, татко і ми троха засмутились, бо нашого 4-х колісного друга  стукнули в дверку водія і добрячи її помнули. Дуже неприємно ще від того, що машина наша була припаркована належним чином, але на уважність, а саме її відсутність в іншого водія це ніяк не вплинуло. Ось і здав він прямо в наш кольт. Добре, що совісті стало, щоб зачекати на чоловіка і повністю оплатити ремонт дверей. Тепер ми тимчасово не мобільні.
 

Закриття сезону. Виїхали з кумами на Яснеський кар'єр на закриття літнього сезону. Погодка була чудесна. Ми смажили шашлик, засмагали, плавали, Доротейка спунькала, Анютка борсалася в пісочку, а дорослі насолоджувались чудовою компанією і теревенями досхочу. Правда ж кльово?! Вже чекаємо на відкриття нового сезону.

 
Ми пішли.  Доня знала, коли і як треба батьків потішити. На наступний день, коли ми зовсім не очікували, донечка як все встала, але після цього зробила три кроки від мене до татка, а потім ще  три майже пробігла назад до мене в обійми. Це не забутні відчуття!!! Ось така в нас розумничка росте))))))) Тішимось нею, вона - це наш світ, наша любов, наше життя!!!


Приємний "нежданьчик".  Звичайний день сповнився позитивом завдяки Христинки, яка передала для мене чудову відкритку, яка приїхала з самої Італії. Було ну дууууууууууууже приємно! Треба і мені щось таке на блозі придумати.


Кулінарна невдача.  Купила кулінарний журнал і вирішила приготувати щось  нове і цікаве. Це мала вийти сирно-овочева запіканка з пікантим смаком, бо в рецепті використовують сіль та цукор майже в однакових пропорціях. Запах і вигляд були чудові, а от смак ну дуууууууже специфічний. Була засмучена, бо страва вийшла не їстівна. От і довіряй друкованому слову(((


Осінь?. Падав дощ і у повітрі відчувався осінній настрій, а ми грілись в улюбленій кав'ярні, було так затишно на душі...


Кухонний сортер. Доня вже досягла такого етапу, коли може застосовувати свої знання на практиці, а саме сортувати предмети за розміром, фактурою і кольором. Звичайно як дбайливі батьки, ми придбали різнокольорову пірамідку у вигляді жирафа, яка розбирається на частинки і водночас є сортером для різної форми кубиків і т.п. Але Анютці більше цікаво сортувати кухонне причандалля, ніж бавитись з жирафом. Треба бачити з яким захватом і азартом вона складає маленькі миски у великі. От і виникає питання, чи потрібно дитині такі дорогі іграшки купляти, коли навколо стільки всього цікавого)))
 

1 вересня. Кому в школу, а кому гульки-пізнавульки)))


Маленька мавпочка.  Мавпуємо матусю у всьому, от і до візочка "доросли"))) Годі відірвати чи допомогти везти візок, тільки саменька і всьо тут)))



P.S.  I can))))))

18 коментарів:

  1. Дякую за такі прекрасні дописи :) Ю в мейд май дей )

    ВідповістиВидалити
  2. ааа, які ж ви кльові! А донечка дамочка огого)))
    ееей, а я.. я так збиралась щодня на виставку Гапчинської. і все недоходила( ща заплачу :((((
    а ви ше такі молодці що поїхали в Східницю!! Ми як були там місяць тому, то всюди були афіші про це свято куль :)

    ВідповістиВидалити
  3. Я дивлюсь що у вас і мама і тато і доня полосатіки))
    Дякую і вам за чудову компанію! Наступного разу точно до Австралії на каву ;-)
    Хотіла про хрестини прокоментувати: ти так ніжно і зачаровано дивишся на маленьку дитинку що всі слова зайві..

    ВідповістиВидалити
  4. Вчора бачив як Анюта вже топає, молодець. А нам доречі два тижні тому також авто зарапнули поки я був в магазині. Правда совісті чувакові не стало мене дочекатись. Оті є мій перший страховий випадок.

    ВідповістиВидалити
  5. Прогулянка містом. Як по Парижі!!!
    Пікнік. За все літо тільки один раз з вами встигли влаштувати. Треба виправлятись нам!
    Зустріч континентів.Кльово! Радію, що вам вдалося відвідавти свою Землю :)
    Кавун. І я люблю, але мабуть вже наступне літо буду ласувати до схочу :)
    FlyQuest. Круто! Треба спробувати :)
    Хрестини. Радієм дуже!Це свято запятаєм на все життя ;) Тішимось ангеликами для нашої доні :)
    Репетиція. Маленька мрійниця на фото ;)
    Закриття сезону. весела фотка:) Не за горами вже зимовий сезон, який можна буде відкрити десь в Карпатах :)
    Ми пішли.УРА!УРА!УРА!

    ВідповістиВидалити
  6. to Viktor: Как приятно читать такие комментарии))))Ю в мэйд май дэй ту))))))

    ВідповістиВидалити
  7. to searchsilence: Ага, доня ще та дамочка))))
    Ну тепер в тебе буде більше мотивації наступного разу, щоб все таки попасти на виставку і на кулі подивитись)))

    ВідповістиВидалити
  8. to Julie: Ага, вірно підмітила Юльчик, ми ще ті полосатіки, ну люблю я полосочки, дууууууууууже))))
    Я коли Дорочку тримаю на руках, як колись свою Анічку, то мені так затишно стає, що то справді не передати словами, то треба пережити, відчути, насолодитись...

    ВідповістиВидалити
  9. to Diak: Топаємо з кожним днем все краще)))
    Ого, шкода, нам мабуть дуже повезло з чуваком...
    Нам дверку за 5 днів зробили, повезло, що стойку не задів і що замок працював, бо в нас вм'ятина прямо за міліметра 2 до замка зупинилась.

    ВідповістиВидалити
  10. to NataS: Ти права Кума, Львів - маленький Париж)))
    На рахунок пікніків - підтримую на всі 100%, а політ на кулі коштує 1000грн за 30 хвилин, тому якщо наберемось сміливості, то можна буде спробувати)))А зимові Карпати це МАСТ ХЕВ, як то кажуть!!!
    п.с. ми вже топаємо, а ви вже скоро поповзете))))))

    ВідповістиВидалити
  11. Вітаю вас з кольоровим Літом!
    Бажаю не менш яскравої Осені!

    ПС: дякую за гарний настрій :)

    ВідповістиВидалити
  12. Привітик!!!!!!
    Дякуюємо, Ольчик, ми будемо старатись!!!))))))
    п.с. а як нам приємно дарувати гарний настрій, Анютка в цій справі добре розуміється))))))

    ВідповістиВидалити
  13. to Diak: Славік, нам в цьому плані повезло, бо не бачив як в нас вдарили. І тільки коли вернувся з магазину, то чувак мене чекав. І це при тому, що в нього самого ніяких слідів не було.

    ВідповістиВидалити
  14. Ага, повезло, чувак знав, що саме в той день Ані 11 місяців і вирішив зробити благородний вчинок)))))Тобто - не втік!!!)))

    ВідповістиВидалити
  15. Какие же вы классные!:) А Анютка уже совсем большая девочка.. Так поменялась. Особенно на "репетиции" видно :)
    Сумочка классная! Я все никак не соберусь пошить :) Вернее уже собралась, но теперь нет времени.

    Нам тоже больше нравятся мамины игрушки, чем все эти жирафы и барабаны :) Уж лучше миски, ложки, камушки, пуговки, ниточки, кастрюльки и макароны

    ВідповістиВидалити
  16. to Lio: Хе, спасибо)))))))А Анютка выросла нето слово, а какая смекалистая растёт, мы в шоке)))))
    С сумочкой не растаёмся практически никогда, даже засыпаем с ней и просыпаемся со словами "дай мене"))))) Мы не шили, а купили, поход за заколкой для мамы, завершился покупкой для Ани))))
    Мамины игрушки - это самое оно для маленьких девчёнок)))))))Достойная смена растёт!!!

    ВідповістиВидалити
  17. де ваші тижні :) вже нема сил чекати!!)))

    ВідповістиВидалити
  18. Збирали фоти, тепер все є)))))))))))))))))))

    ВідповістиВидалити