середа, 13 липня 2011 р.

" Поласуємо?! ": Літній полунично-малиновий торт з маскарпоне

Напевно в кожного з нас час від часу виникає бажання поласувати смачненьким тортиком, але завжди постає питання, а чи варто стільки часу тратити на його приготування,  коли покупні торти теж дуже смачні?!

Думаю, що кожна з господинь одразу би взялась за приготування торта, якщо би знала, що цей процес займе приблизно 20-25 хвилин. Отож, ділюсь новеньким швиденьким, а головне солоденьким рецептом.

Нам знадобиться:
3-4 яйця, борошно, цедра половини лимона, 500гр сиру маскарпоне, 300гр полуниці, 150гр малини












Приготування:
Спочатку приготуємо тісто для млинців. Змішуємо 3 яйця, 2-3 столові ложки борошна, 150 мл води (можна молоко або кефір), додаємо 1 чайну ложку цукру, щіпку солі і цедру половинки лимона. Смажимо млинці.

Сир маскарпоне перекладуємо в ємність для збивання, додаємо 1 яйце та збиваємо міксером до утворення пухкого крему.



Починаємо формувати торт. Кожен млинець промазуємо кремом, а зверху викладаємо фрукти. Я використала заморожену полуницю і свіжу малину, а в оригінальному рецепті використовують свіжі ягоди. Готовий торт поставити в холодильник на 10-15хв для того, щоб коржі просочилися і сам торт смакує краще охолодженим.
Смачного!!!

12 коментарів:

  1. Авторитетно заявляю, що було ну дууууууже смачно)))
    Це один з найкращих тортів, який я будь-коли ласував!

    ВідповістиВидалити
  2. аааа :)))така смакота!!!! як каже Соломійка "Мням-ням-мням" :)))) Дякую за чудовий рецептик - обов"язково спробую приготувати!!!

    ВідповістиВидалити
  3. to marchyk: О, я дууууууууууууже рада)))))))))

    ВідповістиВидалити
  4. to Iryska: Ага, все геніальне просто, я переконалась)))))))Не тре пекти, потім крем довго робити, а тут раз два і все готово!!!

    ВідповістиВидалити
  5. Уххххххххх яка цікавинка-смаковинка. Тре буде спробувати. Дякую за цівий рецептик :)

    ВідповістиВидалити
  6. о б а л д е т ь !

    осталась мелочь - найти у нас Маскарпоне :) Разве что под заказ могут привезти :)

    ВідповістиВидалити
  7. Привет, пропажа))))))
    Спасибкииииииииииииииии!!!
    п.с. мы купили Маскарпоне в гипермаркете "МЕТРО", у вас вроде тоже есть http://www.metro.ua/servlet/PB/menu/1083861_l40/index.html 8-)

    ВідповістиВидалити
  8. to searchsilence: Маскарпоне - це італійський сир, який нагадує вершковий крем і має трохи кислуватий смак, використовують для десертів.
    Я думаю можна зробити вершковий крем, але на це точно піде трохи більше часу)))

    ВідповістиВидалити
  9. to Talya: Завжди рада і смачного))))))

    ВідповістиВидалити
  10. Ты только представь! Даже такой простой торт мой кулинарный гений умудрился не смочь и даже испортить))))

    Сначала у меня категорически не получались блины:) Пришлось еще одну порцию теста делать. Потом не хотел взбиваться крем.. Жидкий был какой-то. был..был.. А потом я его "перебила" :) И он расслоился на сыворотку и комочки))))))
    Еще и очень-очень несладкий был

    Обчем "я его слепила из того что было" :)
    Жаль, Маскарпоне для нас дороговатый, чтоб часто с ним экспериментировать.
    Но думаю с обычным сливочным кремом должно быть тоже вкусно.

    ВідповістиВидалити
  11. С кем не бывает, не раз у самой так сказать "первый блин и не только был комом" ))))))Главное не отчаиваться и пробовать снова!!!
    Крем я взбивала может минуты 3-4 с яйцом на максимальной скорости, хотя тоже первый раз с Маскарпоне работала, наверное повезло просто))))))
    Про сладость, я забыла написать, я клубнику замораживала с сахаром, поэтому дополнительно не добовляла, а так наверное надо подсахарить. И в блины я тоже ложечку сахара довала, а ты?
    Я тоже буду пробовать заменить Маскарпоне, соглошусь, он не особо экономный для бюджета)

    ВідповістиВидалити