неділю, 8 травня 2011 р.

" Поласуємо?! ": Кораблики "Мрія вегетаріанця"

Почула на днях таку фразу: "Якщо ми  приречені їсти, то треба їсти красиво і смачно, а якщо це не гарно, то нема в цьому сенсу..." . Ось і надихнулась приготувати щось смачне і красиве, а головне не складне.

Люблю яскраві кольори і завжди насолоджуюсь, коли можу відшукати їх в смачних стравах. Ну всі здогадались, що я про барвисті і корисні овочі. Отож, пробую вперше  поєднати їх саме так.

 
Нам знадобиться:
2 баклажана, 2 кабачка, 3 помідора, 500гр шампіньйонів, 2 цибулини,  150гр твердого сиру, 1 яйце, 3 столові ложки сметани, пучок салату,  кріп



Приготування:
Нарізати цибулю і гриби дрібними кусочками. Викласти їх на розігріту з олією сковорідку та смажити на середньому вогні до золотистого кольору цибульки.


Помити кабачки та баклажани. Розрізати їх на дві половинки і вирізати середину, щоб отримати основу, яка буде виконувати роль кораблика. Баклажани бажано добре посолити, щоб вони віддали гірчинку, яка їм так притаманна.  Коли з'явиться водичка, овочі треба буде добре промити.





Серединки нарізати дрібними кусочками і додати  до грибів та смажити до золотистого кольору. Не забути додати сіль та перець.


Поки овочі з грибами смажаться, приготувати соус для запікання корабликів. Викласти сметану в мисочку, додати яйце та кріп і добре перемішати.



Начинити половинки кабачків та баклажанів смаженими грибами з овочами та викласти у форму застелену пергаментом для запікання.  Змастити кораблики соусом, поверх соусу викласти 2-3 кружальця помідора і посипати сиром. Випікати при температурі 220 приблизно 45хвилин. За бажанням запечені кораблики можна прикрасити листочком салату  та кружальцем лимона.


Смачного!!!

6 коментарів:

  1. Супер! Виглядає дуже гарно і смачно!
    Ех, навіть жалкую, що не люблю кабачки та баклажани:(
    :)
    Господиня, давай частіше ласувати!

    ВідповістиВидалити
  2. "Ах, чёрт побери...")))))))
    Чесно скажу, постала і думала про тебе, і опа, такий прокол)))))
    Ну нічо, з наступною стравою реабілітуюсь!!! СКОРО!!!

    ВідповістиВидалити
  3. оо, супір =)
    коли буде сезон овощів, треба спробувати! а то був прикрий випадок з помідорами (парниковими) дитинстві(

    ВідповістиВидалити
  4. Мммм... люблю баклажани.. а твої кораблики такі апетитненькі, що це мрія не тільки вегетеріанця ))

    ВідповістиВидалити
  5. як тільки зустріну в магазинах кабачки з баклажанами - одразу буду готувати цю мнямку :))))

    ВідповістиВидалити
  6. те що красиво і смачно, то і на користь!!!

    ВідповістиВидалити