Переважно люблю швидкі сніданки. Але коли є час і бажання, то ні за яких умов не відмовлюсь від свіженьких сирників, які я просто обожнюю ще з дитинства. А коли шлунок ситий, про який поганий настрій може йти мова?!
Нам знадобиться:
500гр свіжого сиру, 2-3 яйця, 2-3 столові ложки борошна, 0,5 чайної ложки соди, 1/4 чайної ложки солі, 1-2столові ложки цукру, сухофрукти/ванілін за смаком
Приготування:
Викласти сир в миску. Яйця взбити з цукром, додати соду. Все добре розмішати, поступово ввести борошно і сіль. Отримана сирна маса має бути в міру густою.
Приготувати дощечку посипану борошном, щоб було зручно формувати сирні кульки.
Вологими руками сформувати кульки і розплющити їх (товщина приблизно 1см на око).
Обваляти сирники в борошні, викласти на розігріту з олією сковорідку та смажити на середньому вогні з двух сторін до золотистої скоринки. Подавати теплими із сметаною або варенням.