суботу, 19 березня 2011 р.

Фарерські острови

А які у вас виникають асоціації, коли ви чуєте фразу "... острови"? Я думаю, що більшість з нас представляє собі воду, пляж, сонце, літо цілий рік. А якщо мова йде про Фарерські острови? Думаю, що небагато асоціацій у вас виникне. Щоб поближче познайомитись з цією незнайомою країною, запрошую вас на віртуальну подорож(думаю, що в мене краще получиться ніж на вікіпедії :))

Де? Звичайно, що перше ж питання виникає де це знаходиться. Колись і в мене таке питання виникло. Спочатку навіть не повірив, що мені прийдеться туди їхати, думав що це якась помилка при перекладі(англ. - Faroe Islands). Так вот, Фарерські острови є автономією Данії, і щоб туди долетіти потрібна датська(шенгенська) віза зі спеціальною печаткою. Ось приблизна "схема проїду" :)

Як добратись? Ну звичайно що літаком! Хоча може і знайдуться екстремали, які виберуть корабель - всього 36 годин з Копенгагена і ви на місці. Але все ж таки літаком найоптимальніший варіант, хоча і дорого. Але літаки тут літають тільки в декількох напрямках: Данія, Великобританія, Норвегія і Ісландія. Тому прийдеться вам робити пересадку в Копенгагені, як це ми робили(див. фото). І хоча летіти потрібно дві з половиною години, але це найкращі авіалінії, які мені попадались. А найкращі вони тому, що там ситно годують і напої розносять декілька разів :)

Природа і клімат. Якщо описати которотко - "природа суперова, клімат жахливий". Максимальна температура влітку: +15, а ще в придачу постійні вітри і дощі. Хоча є і певні позитивні моменти, наприклад взимку мінімальна температура -5, а влітку темна пора доби триває всього декілька годин. Бувало, що ми виходили гуляти майже опівночі, а небо було таке, ніби сонце тільки сіло за горизонт. Або якось ввечері задивися серіал, а потім глянув за вікно, а там вже світло як вдень. Ну а красоту природи важко описати, краще показати :)

Флора і фауна. З цим тут якось не густо. Навіть незнаю як описати, тому що практично немає чого описувати. Ну росте якась мінімальна трава, трішки хвойних і маленькі парки є. А вот з фауни тут тільки барани(і їх різновиди) і риба. Тому краще більше фоток і менше слів :)

Довго шукав фотографію риби і найшов тільки таку :)

Отож, на цьому буду завершувати перший випуск з циклу постів про Фарери. Далі буде ще цікавіше, тому можете писати, про що вам було би цікаво почитати.