Переважно люблю швидкі сніданки. Але коли є час і бажання, то ні за яких умов не відмовлюсь від свіженьких сирників, які я просто обожнюю ще з дитинства. А коли шлунок ситий, про який поганий настрій може йти мова?!
Нам знадобиться:
500гр свіжого сиру, 2-3 яйця, 2-3 столові ложки борошна, 0,5 чайної ложки соди, 1/4 чайної ложки солі, 1-2столові ложки цукру, сухофрукти/ванілін за смаком
Приготування:
Викласти сир в миску. Яйця взбити з цукром, додати соду. Все добре розмішати, поступово ввести борошно і сіль. Отримана сирна маса має бути в міру густою.
Приготувати дощечку посипану борошном, щоб було зручно формувати сирні кульки.
Вологими руками сформувати кульки і розплющити їх (товщина приблизно 1см на око).
Обваляти сирники в борошні, викласти на розігріту з олією сковорідку та смажити на середньому вогні з двух сторін до золотистої скоринки. Подавати теплими із сметаною або варенням.
Mмм... як апетитно виглядає! Наче чую запах запашних сирничків..
ВідповістиВидалитиДякую за рецептик, обовязково спробую (чоловік обожнює такі штучки =))
8-) І я ташусь від запаху запеченого сиру))))))
ВідповістиВидалитиДбайлива дружина в Петі, повезло йому!!!
п.с. після смачного сніданку чоловіки просто тануть, як морозиво на сонці)))
Ням-ням, смакотульки, люблю ще з кленовим сиропом, але за ним тре когось за океан вислати ;))
ВідповістиВидалитиа я замість соди даю порошок для печива польський і теж пухкенькі виходять :) після того як ти написала цей рецептик і я в неділю балувала своїх смачненькими сирничками з ізюмом з сливовим варенням і морозивом :))))
ВідповістиВидалитиto NataS: знаю кого можна вислати 8-)
ВідповістиВидалитиto Iryska: Ой, моя Іриса)))))))))))))Яка ж ти молодчинка, домашні були ситі і задоволені!))))))
ВідповістиВидалитина рахунок порошка. Так ти права, порошок теж можна, просто я раз купила такий і приготувала яблучний пиріг. Почали їсти і в роті почав відчуватись ну дуже кислий і не приємний смак. Довго я думала, ну від чого ж це, попробувала порошок, це була чесно якась отрута. Більше не купую, користуюсь содою.