Новий експеремент. Вирішила трошки урізноманітніти наш блог - починаю нову рубрику "ПоласуємО", в якій я буду вчитись готувати нові страви і ділитись секретами улюблених. Ух, страшенно цікаво чи щось в мене з цього вийде... Ну, вперед!!!
Люблю готувати смачні страви, головне щоб рецепт був перевірений часом і продегустований не раз. Тоді можна сміливо купувати всі інгридєнти і приступати до приготування. Ось, один з моїх улюблених рецептів приготування струделя. Головне швидко, смачно і корисно.
Нам знадобиться:
Нам знадобиться:
Тісто: 1 яйце, 2 столові ложки цукру, 50гр масла, 1 столова ложка сонячникової олії, 1 столова ложку жирної сметани, 1 столова ложка молока, 0,5 чайної ложки соди, 8 столові ложки борошна. Або 500гр магазинного готового тіста.
Начинка: 3 яблука, 400гр вишні, 150-200гр горіхів, 4 столові ложки цукру, кориця/ванілін за смаком + оливкова олія для змазки тіста та форми для випікання, цукрова пудра, вершкове морозиво
Начинка: 3 яблука, 400гр вишні, 150-200гр горіхів, 4 столові ложки цукру, кориця/ванілін за смаком + оливкова олія для змазки тіста та форми для випікання, цукрова пудра, вершкове морозиво
Приготування:
Масло розтопити і дати вистигнути. Сметану змішати з молоком і содою. Яйце взбити з цукрум, додати сметану з молоком та содою, олію і топлене масло. Все добре розмішати і поступово додавати борошно, щоб тісто не вийшло занадто туге. Повинно вийти пружнє, але незанадто туге, не липнуче до рук тісто. Тісто розкатати на посипаному борошном столі як можна тонше - в ідеалі товщина тіста має бути 1мм.
Вимити та порізати яблука дольками, перетерти горіхи, приготувати вишні. Тісто помастити олією та викласти спочатку яблука, присипати їх цукром та горіхами, зверху покласти вишні і знову посипати цукром.
Тісто з начинокю обережно скрутити в рулет (дірок не повинно бути!) і гарно загорнути краї.
Викласти рулет на застелену пергаментом форму (всі ці дії необхідно виконати швидко, щоб тісто не розлізлося). Проштрикнути струдель зубочисткою, щоб під час випікання тісто не лопнуло.
Поставити форму у духовку і випікати годину при температурі 180. Через 5хв змастити струдель жовтком і випікати далі.
Готовий струдель посипати цукровою пудрою. Подавати теплим з вершковим морозивом та гарним настроєм.
Вимити та порізати яблука дольками, перетерти горіхи, приготувати вишні. Тісто помастити олією та викласти спочатку яблука, присипати їх цукром та горіхами, зверху покласти вишні і знову посипати цукром.
Тісто з начинокю обережно скрутити в рулет (дірок не повинно бути!) і гарно загорнути краї.
Викласти рулет на застелену пергаментом форму (всі ці дії необхідно виконати швидко, щоб тісто не розлізлося). Проштрикнути струдель зубочисткою, щоб під час випікання тісто не лопнуло.
Поставити форму у духовку і випікати годину при температурі 180. Через 5хв змастити струдель жовтком і випікати далі.
Готовий струдель посипати цукровою пудрою. Подавати теплим з вершковим морозивом та гарним настроєм.
М-м, спробую це зробити! :) А ідея хороша))
ВідповістиВидалитиДякую 8-)
ВідповістиВидалитиОбов'язково спробуй, ну і смачного)))
мммм... а як апетитно виглядає.... Свєт, ти на мене апетит наганяєш таким постом!
ВідповістиВидалитиммм десертики почалися....)))Смакота ;)
ВідповістиВидалитиух, балуєш Назарка смаколиками ))) молодчинка :) я ще в Христі колись читала, як вона штрудель готувала і собі хотіла, тепер точно зроблю, дякую за МК )))
ВідповістиВидалитиа куди Аню пристроїли поки штрудель готувати / фотали?
Xanka, все що мені дісталось - це пускати слюні :)
ВідповістиВидалитиСупер штрудель, аж їсти захотілось!!! Треба буде повторити коли я приїду)))
Дяка дівчатка!!!
ВідповістиВидалитиСтрудель - це ще той смаколик, обов'язково спробуйте зробити. Впевнена у вас все вийде. А з начинкою можна експерементувати, хто як любить.
to Xanka: розкажешь про свою спробу, думаю Славік зрадіє, і собі під кавусю шматочок можна поласувати.
А щоб приготувати і зафотати, ми аж до бабусі поїхали, а сама б я не змогла з крутиком раду дати. Татусик в нас зараз у відрядженні, тому на 8 березня дідусь взяв нас під свою опіку. Ну а ми віддячились смачненьким струделем на святкову вечерю.
to Marchyk: Окай, за окрему плату любий каприз)))))))гггг
Ти так детально описала, що для таких як я новачків гріх не спробувати :). Вже хочеться бігти в магазин...
ВідповістиВидалитиДуже рада, що мій пост всіх надихнув на кулінарні подвиги 8-) Успіхів, чекаю на ваші результати)))))
ВідповістиВидалитинямнямням!
ВідповістиВидалитиколись в мене обов'язково з'явиться духова шафа і я зможу спробувати приготувати цю смакоту!
Люблю кулінарні рубрики, сама колись вела окремий кулінарний блоґ :)
так шо давай ще! (за всі рецепти, для котрих не потрібна духова шафа, від нас буде окреме ВЕЛИЧЕЕЕЗНЕЕЕЕ "дякую")
Дякую за підтримку, надіюсь не підведу 8-)
ВідповістиВидалитип.с. скоро відроблю ваше ВЕЛИЧЕЕЕЗНЕЕЕЕ "дякую")))))
апетитно так! бо штруделі їмо зазвичай лише в кафе або кондитерських.
ВідповістиВидалитиколись треба набратись духом, і спробувати зробити таку смакоту. бо шось проблеми бувають з самим тістом ((
p.s. ааа, де ж проект 365? :)
Апетитно, соковито і смачно))))))
ВідповістиВидалитиСпробуй обов'язково!!! треба просто тісто добре замішати, а решта все просто. Ну або спробуй магазинне готове тісто використати, кажуть що воно теж дуже смачним виходить, чи ти маєш прикрий досвід з таким тістом?
п.с. загубилась в часовому просторі, вже працюю над новим тижнем, вже скоро... 8-)